Дан ослобођења Инђије у Другом светском рату

22.10.2018. године ученици наше школе су, поводом Дана ослобођења Инђије у Другом светском рату, уприличили програм у згради Општине Инђија, а на позив општинске организације СУБНОР. Овом програму присуствовао је велики број бораца из Другог светског рата, како из земље, тако и из окружења- представници Републике Српске, Македоније и Хрватске.

Свима присутнима обратила се председница СУБНОР-а, као и председник Општине Инђије, украјински амбасадор и представник руске амбасаде. Наши ученици говорили су о српским и руским одликованим женама и хероинама Другог светског рата, не заборављајући да спомену и велики жену-борца Милунку Савић.

Програм је започео химном “Боже правде” и минутом ћутања палим борцима, а поред приповедања и рецитовања, певане су песме “Бела ћао”, “Каћуша” и прелепа руска песма која говори о сновима руског војника, коју је на гитари одсвирала и отпевала ученица инђијске Гимназије Исидора Петрушић. Ученике су за овај програм спремале наставнице српског језика Наташа Косановић и Љиљана Лемајић, док је музичка подршку на својим клавијатурама, дао наставник музичке културе Бранислав Пејчић.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLRyS17odhtAgFmZoRW03z5DIXkGTCRXhv

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.